perjantai 9. elokuuta 2013

Lisäenergiaa myslipalloista


Mitä syntyy, kun yhdistää pari ruskeaksi päässyttä banaania, kuivuudesta kärsineitä taateleita ja kaurahiutaleita? Tietysti herkullisia myslipalleroita!

Banaani on siitä kätevä aines leivonnassa, että sillä korvaa helposti niin jauhot, sokerin, kananmunan kuin rasvankin. Taateleista lisäenergiaa ja kuitua täysjyväkaurahiutaleista. Kaikki sekoitetaan kulhossa yhdeksi mössöksi, muotoillaan pieniä palloja ja tökätään 200 asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi. 

Helppoa, sanoisinko.



5 kommenttia :

  1. Hei täytyykin kokeillaa, kaunko nuo säilyy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! En ole ihan varma, mutta kun säilyttää jääkaapissa niin varmaan viikon? Mä söin tänään viimeiset pallot, jotka oli kuusi päivää vanhat enkä mitään pilaantumisen merkkejä havainnut :)

      Poista
  2. Onko nuo terveellisiä? Paljonko noita voi syödä kerralla, että pysyy terveellisenä välipalana? Noita voisi kokeilla... pilkoitko taatelit pienemmiksi paloiksi, ei kai niitä kokonaisina joukkoon laiteta?, kysyy aavistuksen uusavuton ruoanlaitossa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On terveellinen välipala! Sain toistakymmentä palloa kahdesta banaanista, 2dl kaurahiutaleista ja kuudesta taatelista. Eli ei mitään rasvoja, jauhoja, kananmunia, sokeria. Siinä mielessä voi kai syödä ihan mielinmäärin.

      Taatelit leikkasin saksilla pieniksi :) Silti tuli aika isoja palasia. Olin vaan niin laiska etten jaksanu pipertää kauheen kauaa :D

      Poista
    2. Oijoi, tätä pitääkin kokeilla joskus! Laitoin tän postauksen kirjanmerkkeihin. :)

      Poista