lauantai 10. elokuuta 2013

Valaisimet valmiina syksyyn

Vaikka kesää on vielä jäljellä ja lomakin pitämättä, ryhdyin suunnittelemaan kodin valaistusta. Se kun tuppaa olemaan meillä se heikoin lenkki. Viime vuodesta viisastuneena on todettava, että vaikka luonnonvaloa meille siunaantuu kesällä ihan riittämiin, emme pelkästään sen varassa voi olla. Ensi kesään on pitkä aika.



Eteiseen ja keittiöön on ostettu Hektar-valaisimet (se pienempi koko). Näihin tulee 2700-3000k lamput taittamaan pois keltaisuutta.

Makuuhuoneeseen aion viritellä joko näistä vanhoista North-valaisimista (Muuton e27 kopioita, mutta isommilla lampuilla) tai siitä kuuluisasta Clasun köynnöksestä kattovalaisimen. Tunnelmanluojana toimii rakas Blockini.

Keittiöön on uuden kattovalaisimen lisäksi tulossa kirkasvalovalaisin. Eero Aarnion Origo mini on ostoslistalla keikkumassa ihan ykkössijalla. Yläkaappien alla on halogeenispotit.

Olohuone ja keittiö on yhtä suurta tilaa, joten olkkariin en kattovalaisinta halua. Sen sijaan hakusessa on lattiavalaisin. Tällä hetkellä paras ehdokas on Ikean Tisdag-valaisin, mutta katsotaan nyt mikä meille kotiutuu.

2 kommenttia :

  1. Ihan hyviä suunnitelmia! Mä olin suunnitellut tälle syksylle valaisinhankintoja, mutta taitaa jäädä tekemättä. Nyt täytyy pärjätä eteisen valolla, ja noilla "ihanilla" keittiön loisteputkivalaisimilla. Hieman tunnelmavalaistusta saa toki myös läppärin näytöltä ja telkkarin ruudulta (hih). Onneksi tykkään olla ennemmin tunnelmavalaistuksessa kuin esimerkiksi kattovalaisimen valossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu täällä, tykkään tunnelmavalaistuksesta! Siksi meillä ei olekaan olkkarissa kattovalaisinta (eikä tällä hetkellä makkarissakaan). Ja kynttilät<3 Niillä pärjää jo pitkälle ;)

      Poista