maanantai 5. elokuuta 2013

Muuntelukykyinen muona

...nimittäin hummus!

Kikherneistä sauvasekoittimella surautetun soossin saa maustettua juuri niin kuin haluaa. Itse rakastan chilillä, öliiviöljyllä ja merisuolalla maustettua hummusta. Käyttötarkoitukset on laajat. Syö sellaisenaan, leivän päällä, vihanneksilla dipattuna... 

Säilykekikherneissä on makueroja. Vaikka varmasti houkuttelisi ottaa se Pirkan 99 senttiä maksava tölkki, voin taata ettette sen jälkeen enää aio ostaa yhtäkään papua. Luomuun kannattaa panostaa, hinta (joka ei sekään pilvissä pyöri) on sen arvoista. Halvimmalla pääsee kun ostaa herneet kuivattuina ja keittää itse, mutta näillä aikatauluilla ei keitellä mitään tuntikausia :D

Kikherneet ovat muuten lähes ainoa palkokasvi mitä pystyn syömään. Pähkinöiden lailla myös pavut saavat vatsani näyttämään raskauskummulta. Proteiinin saannin kannalta on kuitenkin loistojuttu, että edes nämä kelpaavat keholleni!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti